Uitleg behandel methoden:Klassieke Ontspannings Massage:

Door middel van strijkingen, knedingen en vele andere massage technieken, variŽrend van vederzacht tot stevig, wordt het gehele lichaam tot ontspanning gebracht. De bloeddoorstroming in de huid wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. De huid ziet er na een massage gezonder uit. Deze vorm van massage werkt ontspannend en vitaliserend.

Hotstone Massage:

De vorm, het gewicht en de warmte van de stenen vormen in combinatie met de zacht masserende bewegingen en warme olie voor een ongekend weldadig gevoel en een diepe ontspanning in lichaam en geest. De stenen variŽren van 43 tot 51 graden Celsius. Ook kan er gecombineerd worden met cold-stones. Ik gebruik alleen de vulkanische basalt stenen uit het Andes gebergte alwaar deze gepolijst zijn door de rivier. Deze stenen hebben een hoog ijzergehalte en hebben een zuiverende energetische werking. Na elk gebruik worden de stenen dan ook gewassen en ďontladenĒ.

Stoelmassage:

Hierbij zit u comfortabel op een speciale stoel waarin het hele lichaam zich kan ontspannen. Kleding houdt men gewoon aan, er wordt geen olie gebruikt. Behandeld worden de rug, nek, schouders, hoofd, armen en handen. Er worden diverse massage technieken gebruikt. Alle spanningen wordt losgemaakt en afgevoerd, energiebanen worden gestimuleerd. Veel voorkomende pijnklachten lossen op/ of krijgen nu de kans te genezen. Stoelmassage is ideaal voor mensen die veel achter de computer zitten. De behandeling is relatief kort en effectief. Ook geschikt voor bedrijven!

Dynamische Massage:

Door middel van de ďPulsĒ-techniek wordt het hele lichaam zachtjes heen en weer gewiegd op haar eigen resonantie. Gebaseerd op het feit dat het lichaam voor 60 % uit water bestaat, ontstaan er ahw golvende bewegingen in het lichaam. Een prettig tintelend en diep ontspannen gevoel is het resultaat en blijft nog een tijdje doorwerken. Men krijgt het gevoel of alles weer op zijn plek terugvalt. Bij deze massage vorm kan men de kleding aanhouden. Deze techniek kan goed gecombineerd worden met ontspannings massage.

Polariteits Massage:

Door het menselijk lichaam gaan zwakke elektrische stroompjes en kent dan ook daadwerkelijk verschillende plus- en min- polen. Met de handen maakt de masseur verbinding tussen belangrijkste polen van het lichaam van boven naar onder maar ook diagonaal. De energiestroming die dan op gang komt is goed voelbaar voor zowel de gever als de ontvanger. Het lichaam voelt hierna aan als een geheel. Deze massagevorm wordt meestal voor de ontspanningsmassage toegepast. De massage wordt dan beter gevoeld.

Sportmassage:

Deze massage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren en wordt langzaam opgebouwd tot een diepe en krachtige massage.
Door deze massage wordt de doorbloeding in de spieren verhoogd en worden de afvalstoffen (melkzuren) sneller afgevoerd en zodat er weer ruimte ontstaat voor de aanvoer van voedingsstoffen. Dit bevordert het herstel aanzienlijk. Ook het omliggende spierweefsel wordt gemasseerd. Voorstadia van blessures komen evt. tot uiting en worden voorzichtig behandeld. Er is duidelijk verschil tussen spierpijn, spierscheuring, spieraanhechting, afwijkende spiertonus en stress welke zich vastzet in het lichaam. Ook kan spierpijn worden veroorzaakt door fixatie van de ruggenwervels, scheefstand van het lichaam en asymmetrische sportbeoefening.

Lomi-Lomi Massage:

Deze massage is gebaseerd op de zachte en golvende Tai Chi bewegingen en wordt voornamelijk gegeven met de onderarmen en de ellebogen. De onderarmen worden zo bewogen dat er op de huid een soort van golfbeweging ontstaat en varieerd van zachte aanraking tot en met diepe manipulatie van het bindweefsel. De speciale manierwaarop de ellebogen worden ingezet hebben tot doel om knopen uit de spieren te halen, energie -punten en -banen te stimuleren. De massage geeft een vol en compleet gevoel. Een volledige lichaamsmassage duurt 45 min.

Shantala massage:

Deze massagevorm komt uit India en is de veiligste massage die er is. Het gehele lichaam wordt gemasseerd met ritmische zachte strijkingen door de kleding heen en kan aan iedereen gegeven worden. Er wordt geen olie gebruikt en er zijn geen contra indicaties! Ook het hoofd, de handen en voeten worden gemasseerd. Het resultaat is een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning waarbij spanning en negatieve energie uit het lichaam verdwijnt. Een behandeling duurt ongeveer 45 min.

Voetreflex massage:

Alle delen van het menselijk lichaam zijn direct verbonden met vaste punten in de voeten. Zowel via de zenuwbanen als de meridianen. Een behandeling kan dienen als onderhoud van lichaam en geest maar dient ook ter bevordering van de zelfgenezing. Na een speciaal voetenbad en de basisbehandeling volgt een gerichte behandeling op de door u aangegeven klachten. De behandeling kan gericht worden op: - de ademhaling en bloedsomloop, - de gehele spijsvertering, - het lymfeklierstelsel (afvalstoffen, weerstand), - het gehele bewegingsapparaat (alle gewrichten en spieren) en - de Chakraís. Voetreflexmassage heft blokkades op en laat de energie weer stromen. De resultaten zijn vaak direct merkbaar.

Reiki Behandeling:

Deze lijkt op polariteits massage maar heeft een ander uitgangspunt. Met Reiki wordt levensenergie met de handpalmen doorgegeven. (1e graad). Doorgaans worden de handopleggingen 3 min of langer per positie aangereikt op alle Chakraís, het hoofd, de belangrijkste organen, gewrichten en evt. op pijnplekken. Het zelfgenezend vermogen wordt hiermee gestimuleerd. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van Reiki symbolen ter versterking van de energiestroom en om de kwaliteit te richten op mentaal en emotioneel vlak. (2e graad). Een reiki behandeling staat op zichzelf maar kan eventueel ook gecombineerd worden met voetreflex massage.

Quantum Touch:

Ook wel Turbo-Reiki genoemd. D.m.v. een speciale ademhaling, concentratie en visualisatie, genereert de behandelaar een trilling van zuivere levens energie die hij/zij over brengt op de cliŽnt. De pijnplek en/of psychische klacht gaat mee-resoneren met de gezonde trilling en op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen van de cliŽnt geoptimaliseerd. Het is dus eigenlijk de cliŽnt die zichzelf geneest. De behandeling is relatief kort en de resultaten zijn vaak direct voelbaar en zichtbaar.

Aroma therapie:

EssentiŽle oliŽn zijn geurstoffen welke verkregen zijn uit de bloem, blad, stengel of wortel van een plant of boom. Er zijn talloze essentiŽle oliŽn die ieder hun eigen positieve werking hebben. Een geur werkt op het onderbewustzijn omdat deze wordt als eerste wordt waargenomen door het limbisch systeem in de hersenen, dus zonder tussenkomst van het denken.
Een geur kan een positieve invloed hebben op een bepaalde emotie en gemoedstoestand en lichamelijke ongemakken. De bekendste is lavendel, welke een rustgevende invloed heeft, andere geuren werken bijv. zuiverend, energie gevend, opwekkend, aardend, meditatief, etc. De essentiŽle olie kan verdampt worden in een brandertje maar ook als toevoeging dienen aan zuivere massage olie. Desgewenst mag de cliŽnt zelf een geur uitkiezen die het beste bij hem of haar past.