Veel gestelde vragen over ontspannings massage.Wat is ontspannings massage ?

Ontspannings Massage is een positieve en veilige manier van aanraking, welke dmv speciale technieken zoals wrijven, strijken, kneden en fricties, etc, ervoor zorgen dat men zich lichamelijk en geestelijk volledig ontspannen gaat voelen. Opgehoopte spanning en stress krijgen zo de kans om direct op te lossen. Na de massage is het daarom altijd verstandig 1 of 2 glazen zuiver bronwater te drinken om de losgekomen afvalstoffen af te kunnen voeren.

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld?

In principe voor iedereen. De mens is van nature een sociaal wezen. Positieve aanraking vanaf de geboorte zorgt ervoor dat men zich geborgen en veilig voelt hetgeen ten goede komt aan het volwassenwording proces van ieder mens. Als men dit voldoende ervaren heeft zal de natuurlijke behoefte naar positieve aanraking blijven bestaan. Helaas is onze maatschappij te jachtig en geďndividualiseerd om hieraan te voldoen. Ontspannings massage is dan een goed alternatief om helemaal terug te komen bij jezelf en weer de rust in jezelf te mogen ervaren.

Is ontspanningsmassage gezond?

Doorgaans wel, (tenzij er contra indicaties zijn). Vastzittende en opgehoopte afvalstoffen komen los en verlaten zowel fysiek als energetisch het lichaam. De huid ziet er na een massage gezonder uit en voelt jonger aan omdat de doorbloeding is gestimuleerd. Een ontspannen geest komt ook weer ten goede aan het immuun systeem. Stress stoffen ondermijnen immers de weerstand van de mens.

Ik heb drempelvrees, ben ik de enige?

Nee, onbekend maakt onbemind is het gezegde. Mensen die voor de eerste keer gemasseerd zijn zeggen vaak; “had ik dit maar eerder gedaan, ik voel me als herboren”

Is massage erotisch?

Nee, ontspannings massage staat los van erotische massage. De manier van aanraking is anders. Er wordt nl. niet gestreeld, of vastgehouden, verder wordt de schaamstreek niet gemasseerd. Het doel van ontspanningsmassage is nl. diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Toch kan door sommigen een gewone massage als sensueel ervaren worden. In dat geval zal de masseur altijd discreet blijven en duidelijk overleggen wat wel en wat niet gewenst is. De masseur zelf wordt niet aangeraakt en doet geen tantra.

Moet ik mij helemaal uitkleden?

Nee, u mag zoveel kleding aanhouden als u zelf prettig vindt. Alleen de onbedekte huid zal dan worden gemasseerd. Een hoofd, handen en voeten massage kan ook heerlijk ontspannend werken. Bij dynamische massage, shantala massage en voetzonereflex massage houdt men de kleding gewoon aan.

Wanneer kan ik wel en wanneer niet, gemasseerd worden?

Zie hoofdstuk contra indicaties.